Food&Recipes
Easy But delicious
♥ |
circa 1x in de 1 of 2 dagen zet ik een recept op de site met het thema High tea!
HAPJE – 15 MINUTEN + 20 OVENTIJD – 15 STUKS *
''Lekkere snack voor op een feestje, voor bij de high tea of als hapje tussendoor''
Ingrediënten
1 rol vers pizzadeeg met potje tomatensaus
75 gr geraspte kaas
3 plakken achterham
Materialen
Muffinblik
Bereiding
Je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg en tomatensaus maken voor dit recept. Maar ik heb dit keer gekozen voor de snelle versie. Ook kun je de pizza beleggen met verschillende verse ingrediënten.
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier of op een bakmat. Bestrijk de bovenzijde met de tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas. Snijd de ham in stukjes en beleg de pizza hiermee. Rol de pizza vanuit de lange zijde voorzichtig op. Vet een muffinbakblik in met een beetje olie. Snijd plakken van ongeveer 1 a 2 cm van de pizzarol en leg deze in de muffinvormpjes. Zet de pizzarolletjes ongeveer 20 minuten in de oven. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
Gezond,Gezellig,en toch lekker: Gezond je verjaardag vieren:
''Looks cute, taste's fine<3.'' |
GEBAK – 15 MIN + 15 OVENTIJD – 18 STUKS *
Super makkelijk en snel recept voor kaneelvingers, ook ideaal om te maken met je kinderen
Ingredienten
3 vellen bladerdeeg
1 eidooier
2 a 3 eetl suiker
1 theel kaneel
Materialen
Bakplaat
Bakpapier
Bereiding
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de velletjes bladerdeeg in 6 repen en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop de eidooier los en bestrijk de bovenzijde van de reepjes met het ei.
Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de reepjes met hiermee. Zet de bakplaat ongeveer 15 min in de oven totdat ze mooi gerezen en bruin zijn. Lekker voor bij de koffie of thee.
HMM lekker!
GEBAK/HAPJE – 60 MIN – 9 STUKS **
Ideaal recept voor een high tea; mini tompoes met krokant bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur
Ingrediënten
3 velletjes (roomboter) bladerdeeg
75 gr poedersuiker
Paar druppels vloeibare kleurstof (bv van de xenos)
2 eierdooiers
50 gr suiker
25 gr bloem
Paar druppels vanille extract of een vanillestokje
250 ml volle melk
75 gr poedersuiker
Paar druppels vloeibare kleurstof (bv van de xenos)
2 eierdooiers
50 gr suiker
25 gr bloem
Paar druppels vanille extract of een vanillestokje
250 ml volle melk
Materialen
Mixer of garde
Bakplaat met bakpapier
Bakplaat met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd uit elk velletje 6 rechthoekige stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten krokant.
Klop ondertussen met een mixer of garde de eierdooiers, bloem en een klein beetje melk tot een gladde gele massa. Doe de rest van de melk in een pan en breng zachtjes aan de kook, voeg de suiker en vanille xtract of merg toe en roer totdat deze zijn opgelost. Geit dan beetje bij beetje de warme melk bij de eierdooiers en blijf ondertussen goed kloppen anders ontstaan er klonters. Giet alles terug in de pan en breng zachtjes aan de kook en laat het mengsel in een paar minuten indikken. Zet het vuur uit en laat de room onder af en toe roeren afkoelen.
Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een stevig mengsel. Het moet niet vloeibaar zijn maar nog wel smeerbaar. Voeg een paar druppels kleurstof toe en meng tot een egaal glazuur. Haal de krokante plakjes bladerdeeg uit de oven en besmeer de helft met het gekleurde glazuur. Schep op de andere helft de afgekoelde room en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg. Serveer ze direct of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
FRIENDS READY?
Maak jouw eigen website met JouwWeb